Μέσα σε αυτά τα 3 δύσκολα χρόνια πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες συναντήσεις με φορείς επαγγελματικούς, κοινωνικούς τόσο τοπικούς, περιφερειακούς αλλά πανελλαδικούς προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των εμπόρων σε όλα τα σημεία της πόλης.

Οργανώθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο την αναζωπύρωση της επισκεψημότητας της πόλης και γενικότερα την αύξηση της κατανάλωσης για τα εμπορικά καταστήματα. 

Αναπτύχθηκαν τεχνολογικές εφαρμογές, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια κατάρτισης, πραγματοποιούνται συνεχόμενες έρευνες ανάμεσα στα μέλη, προκειμένου να έχουμε αναμμένο έστω ένα κερί, μέσα στο σκοτάδι της οικονομικής αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει τους σημερινούς καιρούς.

Επιτεύχθηκαν συμφωνίες με εταιρείες για το κοινό καλό όλων των μελών, επιτεύχθηκε η  οικονομική ανέλιξη του συλλόγου ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκαν και αναβαθμίστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. 

Και φυσικά, ασκήθηκαν πιέσεις και έγινε έντονη κριτική σε κυβερνητικούς και άλλους φορείς διοίκησης, με μοναδικό σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων εμπόρων, όπως ορίζει άλλωστε τόσο το καταστατικό άλλα και ο ορισμός του Εμπορικού Συλλόγου.

Όλα τα παραπάνω επιτευχθήκαν από ένα άμισθο προφανώς συμβούλιο το οποίο λειτούργησε εθελοντικά για το κοινό καλό που φυσικά και έκανε λάθη. Η απόδοση ωστόσο του συμβουλίου και τα αποτελέσματα των δράσεων του δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτό. Η δύναμη του Συλλόγου και η δυνατότητα του να κερδίζει και να απαιτεί, αναρτάται από τη συμμετοχή των μελών του, από την οικονομική του ευρωστία και από τον όγκο του.

Τα μέλη του μεγαλύτερου συλλόγου της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, μπορούν να αυξήσουν τη συμμετοχή τους και να αξιώσουν ακόμα πολύ περισσότερα. Η επίτευξη αυτού δύναται να γίνει με ένα απλό, μοναδικό και εκκωφαντικό τρόπο. Με την πολυπληθείς συμμετοχή του στις εκλογές. Έτσι μονάχα μπορεί ο σύλλογος να δείξει την δύναμη και τον όγκο του και να αποκτήσει αποδοχή το συμβούλιο.

Πρέπει, αγαπητέ συνάδελφε, πρέπει να συμμετέχεις. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο σύλλογος δεν είναι η διοίκηση του, είσαι εσύ με όλους τους συναδέλφους μας και πρέπει να καταλάβουμε  πως ο λόγος ύπαρξής του, είναι η προώθηση των συμφερόντων μας.

Την ερχόμενη Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 είναι μέρα εκλογών. Πρέπει να είμαστε εκεί. Σας περιμένουμε όλους στα γραφεία του συλλόγου. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αξιώσουμε.

Με εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους. 

Εκ του Δ.Σ